top of page

Miten juurtua omaan elämään yhä vahvemmin?

Keskellä maailman myllerrystä moni irtisanoutuu, hakee omaa työtehtäväänsä, etsii itselleen yhteisöä tai suunnittelee muuttoa toisiin maisemiin. Tämä kaikki etsiminen on niin ymmärrettävää! Se on monesti merkki halusta linjautua vahvemmin itsensä kanssa ja perustaa elämä aidommin omille valinnoille.


Prosessi ei silti tunnu aina kivalta ja se herättää ulkopuolisuutta, yksinäisyyttä ja kuulumattomuuden tunteita. Samalla voi kuitenkin kasvattaa omaa kuulumisen tunnetta. Ja vasta tästä sisäisestä kuulumisesta voi luoda kuulumista myös kaikkeen ympärillä.


Kuuluminen itseen on kuin johtajuutta omassa elämässä, jotta voi tehdä maailmasta paremman itselleen ja muille. Kuulostaa kenties korkealentoiselta tai idealistiselta, mutta käytännössä kuuluminen ja juurtuminen oman elämään on yksinkertaisia päivittäisiä harjoituksia.Harjoituksia keholle, mielelle ja sydämelle


Kehollisen harjoituksen kautta ymmärsin, että kuuluminen on ennenkaikkea sisäinen tila. Olin tuore ulkosuomalainen yksityisyrittäjä mieheni kotipaikkakunnalla Italiassa ja “pärjään kyllä yksinkin” oli monesti toimintamallini. Yksinäisyys ja kuulumattomuus olivat vierainani useimmiten, mutta kehon kautta huomasin luovani itselleni syvän kuulumisen tunteen. Harjoitin helpolta tuntuvia qigong-liikkeitä, jolloin keho oli täydempi, tilavampi, elävämpi ja rennompi. Mieli oli vakaa ja kirkas. Olin henkisesti itseni keskellä ja yhteydessä ympäristööni. Löysin liikkeiden kautta uuden tavan olla. Ja mitä enemmän sisäinen tila voimistuu, sitä enemmän konkreettista kuuluvuutta pystyin luoda.


Kenties nopein reitti kuulumisen tunteeseen onkin tietoisen liikkeen ja hengityksen kautta. Kehon kautta voi laskeutua läsnäoloon, jolloin voi tuntea olevansa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Läsnäolo kehossa mahdollistaa tunteiden vastaanottamisen ja vapauttamisen, intuition kuulemisen ja yhteyden omaan sydämen viisauteen. Tämä sisäinen kuuluvuuden ja turvan turvin voi ottaa rohkeita askelia, joita kuuluminen tähän maailmaan monesti vaatii.


Mielen voiman valjastamisessa on valtava voimavara siihen, mitä haluamme luoda ja mihin suuntaan elämäämme viedä. Kun kohdistamme huomion siihen mitä haluamme, sen sijaan kuin mikä on pielessä, energiamme kohdistuu paremman tulevan luomiseen. Se ei tarkoita, etteikö voisi tuntea kaikkia tunteita, vaan ihan juuri päinvastoin. Tunteiden noustessa nimenomaan kehon ja hengityksen kautta tunteminen vapauttaa ne.


Mielen voima yhdistyy myös keholliseen työskentelyyn, sillä ajatusten tunteminen on se, joka saa asiat muuttumaan. Keho ei tiedä onko kuviteltu juttu totta vai ei, se laskee kuvitellun asian kokemukseksi. Kun toistamme jotakin kokemusta vaikka kuvitteellisesti, opimme uuden tavan olla, voimme irtaannumme totutuista tavoista ja saada uudenlaisia tuloksia vanhan sijaan.


Sydämen tai meditaation kautta on mahdollista saada yhteys viisauteen ja intuitioon, suurempaan viisauteen, kuin mitä loogisesti ajatellen voisi yltää. Sydänyhteyden tai meditaation kautta voi saada ohjausta kulloiseenkin hetkeen ja tuntea olevansa yhteydessä suurempaan kokonaisuuteen.Sisäinen luo ulkoista


Mitä vakaampi sisäinen kuulumisen tila on, sitä vahvemmin se tulee näkyviin myös ulkoisessa todellisuudessa. Kuulumisen maadoittuneesta energiassa voi ihan rauhassa tehdä pelottaviakin juttuja, kohdata maailman sellaisena kuin se on ja vaalia siinä itselle tärkeitä asioita.


Tätä ei tarvitse myöskään tehdä yksin vaan tätä voi tehdä yhdessä. Kutsun sinut Minä Kuulun -miniretriittiin verkossa. Teemme yksinkertaiset harjoitukset mielelle, keholle ja sydämelle. Olet lämpimästi tervetullut! Katso lisätiedot täältä!


Voit myös pysyä kuulolla kuulumiseeen ja yhteyteen liittyen ja tilata uutiskirjeeni tästä.0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page