top of page

Sisäinen vartijasi


Ego -sanaan saattaa liittyä huono kaiku. Joissakin henkisissä perinteissä varoitetaan egosta ja puhutaan egon ylittämisestä. Moniin meistä on iskostunut jo lapsuudesta, että "toiset ensin" ja oma ego pitää laittaa sivuun. Egoa ei kuitenkaan tarvitse pelätä, päinvastoin! Egon heiveryydestä aiheutuu ongelmia. Ego on meidän sisäinen vartijamme. Tässä blogi-tekstissä avaan egoa energian kautta ja annan sen vahvistamiseen kaksi vinkkiä.Ego - nappi ja Tietoisuus -nappi


Kun joku tekee tekoja, jotka palvelevat yksinomaan häntä itseään ja vahingoittaa sillä muita tai riistää luonnonvaroja on kyse ongelmasta, mutta tämä ongelma ei ole egossa. Anita Moorjani antaa hyvän vertauksen: meillä kaikilla on ego ja egon voi ajatella toimivan kuin voluuminapin. Toisilla se on auki, toisilla hiljaisemmalla. Sen lisäksi meillä kaikilla on tietoisuus-nappi. Sen asennosta riippuu kuinka yhteydessä olemme korkeampaan tietoisuuteen tai sisäiseen viisauteen, miksi sitä kutsuukaan. Molempien nappien tulisi olla auki, jotta me voimme elää täyttä elämää.

Ihmisten, jotka itsekkäästi ajavat vain omaa etuaan tai käyttävät kohtuuttomasti hyväksi luonnonvaroja, ongelma on se, että heidän tietoisuus-nappi on kiinni. Heidän ego-nappinsa on auki, mutta se ei itsessään luo ongelmaa. Ongelman luo se, että heidän toiminnastaan puuttuu yhteys viisauteen. Ihminen, jonka tietoisuus -nappi on auki, ei tee mitään vahingollista vaikka hänellä olisi ego-nappi ihan täysillä auki.


Monilla empaateilla ja erityisherkillä tietoisuus nappi on käännetty auki ja heidän on helppo saada yhteys visioon, joka johtaa hyvinvointiin ja rauhaan. Mutta heidän ego-nappinsa on käännetty melkein kiinni. Olemme luonnostaan niin auki toisten tunteille ja ajatuksille ja sen seurauksena voi hyvin helposti ohittaa itsensä. Heiveröinen ego voi olla yksi olennainen syy siihen, että nämä hienot ideat tai kyvyt eivät voi tulla toisten tietoisuuteen. Meille empaateille oman sisäisen vartijan huomioiminen on siis erityisen tärkeää, Sisäinen vartija takaa, että voimme voida hyvin. Ja maailmassa tarvitaan ihmisten ääniä, joilla tietoisuusnappi on auki!Solar plexus -energia


En tiedä viittaako Anita Moorjani ego-napilla solar plexus chakraan ja tietoisuus-napilla kruunuchakraan, mutta itselleni positiivinen ego mielikuva on avautunut solar plexus -chakran kautta.


Solar plexus chakran energia on tasapainoisen maskuliinisen voiman energiaa. Se on sitä, että voi rauhassa ottaa oman tilansa, tuoda oman uniikin persoonallisuuden esiin ja puolustaa tarvittaessa itseään. Tarvitsemme tätä voimaa, jotta voimme tehdä omasta sieluntoiveista konkreettista todellisuutta, jotta voimme luoda parempaa maailmaa. Se voima myös tekee minusta juuri minut ja sinusta sinut.


Kun solar plexus energia tai ego on liian heikko, aiheutuu ongelmia. Heikkous voi näkyä siinä, että kuuliaisena toteuttaa mitä muut sanovat, vaikka se olisi jotain omasta mielestä tarpeetonta tai jopa väärää. Kun antaa voimansa muille, eikä ole omassa voimassaan, ei voi tuoda omia lahjoja esiin. Eikä myöskään antaa omaa parasta panostaan. Toisaalta voi jäädä myös ilman tukea, koska ei osaa ilmaista avuntarvetta.


Heikkoa egon voimaa voi alkaa kompensoida, mikä taas näkyy päinvastaisena käytöksenä. Se näkyy kontrollin haluna, korostuneena agressiivisuutena ja kilpailunhaluna. Tällainen niin kutsuttu “nuori maskuliinienergia” ei ole oikeaa voimaa vaan nimenomaan voiman puutetta. Myös yli-suorittaminen on todellisen maskuliini voiman puutetta -ei sen käyttämistä. Kun ihminen on omassa voimassaan, käyttää maskuliinienergiaansa ja toimii, niin asiat tapahtuvat helposti. Tällöin voi myös sanoa ei yli-suorittamiselle ja toisten tahtiin juoksemiselle.Mitä voi tehdä vahvistaakseen solar plexus voimaa?


Tiedän, että egon vahvistaminen ei heti tunnu helpolta. Empaatille se voi tuntua ihan oudolta. Tässä kaksi vinkkiä:


  • Tietoisuus sisäisestä vartijasta ja sen kuuntelemisesta

Voit muistuttaa ajatuksen tasolla itseä siitä, että itsen esiintuominen ei ole itsekästä vaan jotain, mitä tarvitaan. Sinun viisaita ajatuksiasi ja uniikkia osaamistasi tarvitaan.


Toisaalta joskus on tarve tuoda esiin vaikeudet, jotta voi saada tukea, silloin kuin sitä tarvitsee.


  • Toinen vinkki on keholliset harjoitukset

Voimme vahvistaa solar plexusta psykosomaattisilla liikkeillä. Se on energiatyöskentelyn hienous, että meidän ei tarvitse selvittää kaikkea mielessämme, vaan voimme vaikuttaa energiaan vaikka liikkeellä. Voimme tehdä liikkeitä, jotka tukevat esim itsekunnioitusta, rohkeutta ja tasapainottaa pelkoja.Psykosomaattisista liikeistä on tutkittuakin tietoa. Tästä aiheesta kiinnostavaa voi olla katsoa psykologi Amy Cuddyn Ted talk talkin.https://www.youtube.com/watch?v=RVmMeMcGc0YToivottavasti näistä ajatuksia oli sinulle hyötyä ja iloa! Coaching Atelierissa alkaa pian myös kursseja, joissa puhutaan meridiaaneista ja chakroista hyvinvoinnin tukena, joten jos nämä asiat kiinnostaa, lisätietoa löydät osoitteesta www.coachingatelier.fi ja siellä Ajankohtaista-sivulta.


Sisäisen auringon paistetta päivääsi!


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page