top of page

Tasapainottavat liikkeet, kun empatia menee överiksi ja muuttuu huoleksi


Jos on taipumus olla helposti empaattinen ja toisinaan se empaattisuus voi mennä vähän yli ja alkaa huolehtia jostakin toisesta, ystävästä, lapsista, vanhemmista, kumppanista, kenestä vaan, niin voi olla tosi hyödyllistä tarkastella tätä asiaa kehon kautta ja energeettisesti.


Tällä videolla kerron kehollisesta ja energeettisestä harjoituksesta eli qigongista ja lopuksi tehdään pieni liikesarja. Tällä liikesarjalla voi tukea sitä, että on tasapainossa omassa energiassaan ja siitä käsin tuntea sopivassa määrin välittämistä ja empatiaa.


En tarkoita sanoa, että pitäisi muuttua jotenkin etäisemmäksi tai välittää vähemmän...empaattisuus on upea asia ja sitä taatusti kaivataan. Empatiaan voi kuitenkin liittyä huolta tai pelkoa, jos oma energiamme ei ole ihan tasapainossa. Vaikka silloinkin toimimme suuresta sydämestä, voimme tahtomatta läikyttää huoli-energiaa toisenkin päälle, mikä vaikeuttaa toisen tilannetta entisestään. Överi-empaattisina voimme myös itse väsyä auttaessa toista ja silloinkaan lopputulos kokonaisuudessaan ei ole plussan puolella. Mutta kun itse ensin on tasapainossa omassa energiassa, auttaa jo pelkästään se tasapainoinen energia toista ja empaattisuus palvelee sekä itseä ja muita.


Olen Minna-Maria Coaching Atelierista ja annan vinkkejä siihen, että jokainen voi pitää huolta omasta energiastaan ja tulla näkyväksi omana itsenään.


Qigongin näkökulmasta katsottuna yliempaattisuuskin on vain yksinkertaisesti merkki siitä, että meidän energia ei just silloin ole vaivan tasapainossa. Qigongin mukaan empatia on nimenomaan maa-energiaan liittyvä tunne. Qigong ja perinteinen kiinalainen lääketiede siis erottaa viisi eri elementtiä, jotka on maa, vesi, tuli, metalli ja puu, jotka kaikki ovat metaforia energian laaduille, joita meillä on.


Kun maa-elementti on meissä tasapainossa niin me tunnetaan luottamusta. Voimme kokea olevamme turvassa ja tuettuja. Voimme olla rentoja ja avoimia asioille. Empatian kautta voidaan luoda yhteyttä toisiin, tunnemme sympatiaa ja välittämistä.


Mutta maa -energiakin voi mennä epätasapainoon. Huolehtiminen on merkki siitä.


Mahtava tapa tasapainottaa tätä maaelementtiä ja empatiaa

on kehon kautta. Qigong avaa hyvin tarkastikin miten. Se kertoo miten liike vaikuttaa fyysisesti, psyykkisesti ja emotionaalisesti. Se avaa energian tasolla mitä liikkeessä tapahtuu.


Qigongin ja kiinalaisen lääketieteen mukaan maa-elementtiin liittyy kaksi meridiaania, vatsan ja pernan meridiaanit.


Kun vatsameridiaani toimii hyvin, me voidaan sulattaa hyvin ruokaa, ajatuksia ja tunteita. Jos vatsa meridaani on heikoilla, me saatetaan tuntea olevamme jumissa, avuttomia ja me murehditaan.. Lisäksi vatsameridaani liittyy siihen että me pysytään tasapainossa, niin kehossa kuin elämässä ja että me pysytään oman elämme keskuksessa.


Pernameridiaani liittyy siihen kuinka me hallitaan meidän ajatuksia, miten me keskitytäään ja kuinka selkeä mieli meillä on . Se liittyy ravinteiden kuljetukseen mutta myös ajatusten integroitumiseen. Ja jos se ei ole voimissaan, niin me ei enää olla selkeitä, vaan saatetaan alkaa ylianalysoida, ja sen myötä meistä tulee huolestuneita. Ja taas se huolehtiminen lisää energian jumittamista.


Tekemällä liikkeitä, jotka tukee maa-energian virtaa, eli vaikuttaa vatsan ja pernan- meridiaaneissa, voi tukea sitä, että voi sulattaa asioita helposti, pysyä oman elämän keskuksessa ja olla sopivasti empaattisia.


Videolla tehtävätä liikkeet ovat tavanomaisia qigongin liikkeitä, jotka on tunnettu tuhansia vuosia. Ne tehdään sellaisen qigong opettajan opetusten mukaan kuin Mimi Kuo Deemer.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page