top of page

Heading 2

Tervetuloa retriittiin keväiseen Italiaan!  Retriitti-tuokiot sisältävät liike- ja kirjoitus -harjoituksia, joilla linjataan omaa energiaa ja hellitään niin kehoa, mieltä kuin sydäntä. Sen lisäksi on runsaasti aikaa levätä uima-altaalla, kävellä kukkuloilla, piipahtaa kylässä ja tietenkin nauttia italialaisen keittiön herkuista yhteisen ruokapöydän äärellä. Retriitti on suunniteltu pienelle ryhmälle ja se pidetään kauniissa villassa Savignon kylässä, Emilia Romagnan sydämessä. Kylästä teemme myös pieniä retkiä läheiselle viinitilalle ja Bolognan historialliseen keskustaan. Retriitti on siis uniikki elämys joka yhdistää investoinnin omaan hyvinvointiin sekä nautintoa kaikille aisteille.

Retriitti Italiassa

17.-23. toukokuuta 2023

307871406.jpg

Ohjelma

Aamupäivällä tehdään lempeä liikeharjoitus. Liikkeet perustuvat vuosituhansia vanhaan Qigong -harjoitukseen (Lisää qigongista alla)  Illalla on vuorossa kirjoitussessio, joka tarjoaa tilan kuunnella itseä ja omaa sisäistä viisautta. Sekä kirjoitusharjoitus että  liikeharjoitus sopii kaikille, oli niistä jo paljon kokemusta tai ei ollenkaan -uteliaisuus riittää. Tämän lisäksi retriittipäivissä on runsaasti aikaa palautua ja nauttia kauniissa ympäristössä. Voit valita tehdä kävelyjä läheisillä kukkuloilla ja Savignoon kylään tai vaikka vain katsella maisemia uima-altaalta.  Teemme myös vierailun läheiselle viinitilalle ja  käymme Bolognan historiallisessa keskustassa.  Tutustuminen Emilia Romagnan maailmankuulun ruokakulttuuriin on luonnollisesti osa retriitti-viikkoa.

Esimerkki päiväohjelmasta:

8:30 Aamupala Casa Stellassa

10:00-11:30 Qigong-sessio 

13:00 Lounas Casa Stellassa

14:00 Vapaa aikaa olla altaalla, kävellä, tutustua ympäristöön, levätä

17:30-19:00 Kirjoitus-sessio

19:30 Illallinen yhdessä paikallisista ravintoloista

Qigong

Qigong tulee sanoista qi=energia ja gong=harjoittaa ja kasvattaa. Liikkeiden avulla vapautamme energian virtaa, jolloin vaikutamme niin kehon, mielen kuin tunne-elämän tasapainoon.

Kevään retriitissä tutustumme viiden elementin qigongiin eli tasapainotamme puu, tuli, maa, metalli ja vesi -energiaa. Yksi päivä on omistettu yhdelle elementille ja viiden päivän aikana tasapainotamme  kaikkia viittä elementtiä sekä niihin liittyviä tunteita ja teemoja.

Harjoitukset ovat yksinkertaisia liikkeitä, joihin liittyy luonnollinen hengitys ja mielikuva, joka usein yhdistää meidät luontoon. Qigongin vaikutuksen voi tuntea jo yhden harjoituksen jälkeen ja toistettuna sillä on tutkitustikin todistettuja vaikutuksia kokonaisvaltaiseen terveyteen. Viikon jälkeen voit varmasti tuntea energiatasapainoituksen kehossa, mielessä ja sydämessä.  

casastella.heic

Casa Stella

Retriitti pidetään Casa Stellassa, joka on ollut omistajan Massimo Bertusin suvulla jo yli kolmen sadan vuoden ajan. Neljän tähden Casa Stella uima-altaineen on kokonaan varattu retriitillemme ja talon puutarhassa, kukkulamaiseman edessä löytyy paikkoja niin qigongiin kuin kirjoittamiseen.

Casa Stella on kunnostettu art deco-tyyliin ja kylpyhuoneet ovat uudet ja modernit. Majoittuminen on kahdenhengen huoneissa, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone. Voit majoittua ystävän kanssa tai jakaa huoneen vielä tuntemattoman ystävän kanssa. 

Aamupalan ja lounaat tarjoillaan meille puutarhassa.

227398229.jpg
251996283.jpg

Savigno

Savingossa on kaunis historiallinen keskus, joka on säilynyt autenttisena ilman suurta turisimia.  Vain marraskuussa tryffeli-sienien aikaan, kun kylässä järjestetään juhlat, kadut täyttyvät tungokseen asti italialaisista tryffeli-sienen ystävistä ja tryffeli-koirista. Casa Stellasta sijaitsee kävelymatkan päässä Savignon keskustasta.  Sen keskustassa ja lähistöllä löytyy laadukkaita ja perinteikkäitä ravintoloita.  Savigno sijaitsee kukkula-alueella Emilia Romagnassa 40 kilometrin päässä Bolognasta.

Ruoka

Retriitti aamiainen on tyypillistä italialaista aamiaista, cappuccinoa ja brioccea, runsaampi ja siihen kuuluu mm leipää, juustoa, kananmunaa ja hedelmiä. Lounas tarjoillaan myös talon puutarhassa ja se on mahdollisuus maistaa kauden kasviksia ja ruokia . Illalliselle menemme Savignon ravintoloihin, jotka tarjoavat  tunnettuja Emilia Romagnan herkkuja kuten  "tagliatelle al ragu" tai "tortelloni al burro e salvia" ja paikallisia viinejä.

bruscette.JPG

Ajankohta ja matkustus

Kevät Italiassa on monesti Suomen kesän oloista aikaa, jolloin kypsyvät mansikat ja kirsikat, kukat ovat loistossaan ja lämpötila vielä mukavissa lukemissa verrattuna Italian kuumaan kesään. 

 

Kevät retriitti pidetään helatorstai-viikolla 17.-23. toukokuuta.  Keskiviikko 17.päivä on saapumispäivä, jolloin voi asettua taloksi ja tutustua Savignoon. Lähtöpäivänä tiistaina 23. päivä järjestetään tilataksi lentokentälle.  

 

Finnair lentää suoria Helsinki-Bologna lentoja. Lentojen varauksesta jokainen vastaa itse. Bolognan kentältä Savignoon on noin 30 min ajomatka, joka voidaan järjestetää etukäteen varatulla tilataksilla. Jos saavut muualta, sovitaan tulostasi erikseen.

352909260.jpg

Kenelle retriitti sopii?

Retriitti sopii kun toivot jotakin tai kaikkea näistä:

  • aikaa palautua

  • inspiroitua uudesta

  • hoitaa niin kehoa, mieltä kuin sydäntä.

  • aikaa itsesi ja intuition kuunteluun

  • aikaa kauneudesta nauttimiseen,

  • oppivasi energioiden tasapainoittamista

  • pienryhmässä ajatusten vaihtoa   

  • lempeää tukea omalla sydämen poluilla etenemiseen 

Retriitti-oppaanasi

Olen Minna-Maria Virtanen, retriitti-opas, life coach ja qigong -opettaja. Olen kiinnostunut niin iki vanhojen traditioiden viisauksista kuin nykytieteen löydöksistä ja pohjaan ohjaukseni molemmille. Asun mieheni Alessandron kotikunnassa, jossa myös Savignon kylä ja retriittipaikka sijaitsevat. Retriitti-oppaaksi minua ovat valmentaneet lukuisat koulutukset, joita ovat mm kasvatustieteen maisterin tutkinto, tutkinto International Coach Academy'ssa, Expressiivisen taideterapian opinnot ja Qigong -opinnot Scuola Taossa Bolognassa.Vesi-elementti määrittää vahvimmin energiaani,  sille on ominaista syvyys sekä halu etsiä ja seurata sisäistä viisautta.  Missioni on tarjota toimivia välineitä luomaan tasapainoa ja sisäistä rauhaa sekä vahvistamaan sisäisen viisauden kuulemista.

minäkirjoitan.jpg
Image by Maria Bobrova

Retket viinitilalle ja Bolognaan

 

Savingossa olemme viinitilojen ympäröimänä ja yhtenä päivänä tutustumme paikalliseen viinitilaan ja syömme paikan päällä. 

Viikon aikana käymme myös kävelyllä Bolognan keskustassa, joka on noin 40 minuutin matkan päässä.  Bolognan historiallinen keskus on Unescon suojelukohde, jossa kauniita porttiholveja voi ihailla yhteensä kolmekymmentä kilometriä. 

Retriittipaketti

Retriittipaketti sisältää tämän:

Majoitus ja hyvä aamupala kuudeksi yöksi neljän tähden villassa Italiassa sekä puutarhan ja uima-altaan käyttö 600€. Sisältää 10% alv'in. 

Retriittiohjelma, kirjoitus- ja qigong -sessiot 550€ (alviton hinta 444€)

Lounaat  kuudelle päivälle,  retkikuljetukset ja opastukset 185€  

Varausmaksu on 335€ ja loppu maksu tulee maksettavaksi kolmessa erässä. 

Jokainen vastaa itse lennoista ja  matkavakuutuksen hankkimisesta. Edestakaiset suorat lennot ajoissa varattuna ovat 212€ alkaen. Taksi kuljetus lentokentältä Casa Stellaan on 10-50€ riippuen siitä, voitko jakaa matkan toisten osallistujien kanssa.  Illallisen jokainen maksaa paikan päällä sen mukaan mitä haluaa syödä. Huolehdimme ravintolavarauksista. 

Mitä osallistujat ovat sanoneet?

"Retriiitti antoi lepoa, oivalluksia, inspiraatiota. Kirjoittaminen oli parasta. Aivan ihana ja todella tarpeellinen kokemus... Retriitti ohjelman yhdistäminen Italian luontoon, ruokaan ja kulttuuriin teki kokemuksesta taianomaisen!

Olet Minna-Maria huippu siinä mitä teet! Kiitos! 

 

"Oli aivan ihana tulla retriitille. Hain siltä rauhoittumista sekä aikaa itselle ja toteutui loistavasti. Pääsin kiinni siihen, mitä itsensä kuunteleminen voi tuoda. Koin kaikki harjoitukset hyväksi ja tarpeelliseksi. Sain vahvistusta sille, että minun omalla energiatasolla on valtava vaikutus ympärille. Retriittipaikassa parasta oli maisemat ja luonto. Suosittelen etenkin kiireisille yrittäjille, kaikille! "

"En osaa sanoa mikä olisi tehnyt kokemuksesta paremman, kaikki oli niin hyvin järjestelty. Sain lepoa ja sain sen lisäksi inspiraatioita ja oman itsen hyvinvoinnin vahvistamiseen työkaluja. Kirjoittaminen ja pysähtyminen oman itsensä kuunteluun oli itselleni parasta. "

382387584.jpg

Ilmoittautuminen

Mukaan kannattaa ilmoittautua nyt, jotta varmistat paikkasi kuuden osallistujan joukossa. Ilmoittautuminen päättyy kun retriitti on täynnä ja kuitenkin viimeistään 25.1.2023 mennessä. Kerro ilmoittautuessasi samalla  myös mahdollisest ruoka-allergiat. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla varausmaksu 335€.  Kysy paikkaa: coachingatelier.info@gmail.com.

Vakuutus ja peruutusehdot

Osallistujia ei vakuuteta retriitin puolesta, joten jokaisella tulee olla oma matkavakuutus. 

Peruutusehdot:
Jos joudut peruttamaan osallistumisesi :
Jos peruutat 6 viikkoa ennen retriitin alkamista, saat takaisin retriittimaksun, lukuunottamatta varausmaksua.
Jos peruutat myöhemmin, saat takaisin puolet retriittimaksusta. Varausmaksua ei palauteta.

Jos Minna-Maria joutuisi perumaan retriitin, mikä tapahtuisi ainoastaan jostakin hyvin vakavasta terveys tai perhe syystä, saat takaisin koko retriittipakettimaksun. Tässä tapauksessa lentolippujen uudelleen järjestely jää omalle vastuulle. 

 

Mitä muut ovat sanoneet

"Retriittipaikassa oli tyytyväinen kokonaisuuteen, kauneuteen ja rauhaan. Sain oivalluksia ja oli mahtavaa kun sain avattua intuitiota. Mielelläni jatkan liike-harjoitusten parissa. Retriitin pituus voisi olla pidempi! "

"Minna-Marialle iso kiitos ohjelmasta! Sinun persoona ja rauhallisuus on täydellinen ohjaamaan retriittiä. "

"Pääsin hyvin irti arjen asioita, nautin aistimusten virrasta. Sain oivalluksia ja qigong tulee jatkossa elämääni.  Kaikki harjoitukset toimivat minulle, qigongin sydänharjoitukset tuntuivat erityisen hyviltä. Otan mukaan retriitistä: qigongia, päiväkirjan kirjoittamisen ja maadoittumisen kiireessä yksinkertaisin keinoin. Ohjelma ja retriittipaikka oli erityisen onnistunut. Kiitos Minna-Maria! "

Jos haluat kysyä lisää, älä epäröi olla yhteydessä: coachingatelier.info@gmail.com.

 

bottom of page