top of page

Tervetuloa pelko!

Päivitetty: 29. huhtik. 2022


Pelko on itselleni varsin tuttu tunne vieras ja halusin kirjoittaa viisi huomiota pelon tunteeseen liittyen. Ne voivat auttaa tekemään pelosta kivemman vieraan.


1.Pelko ei ole vaarallista, eikä epäonnistumista

Pelkoa ei kannata pelätä, pelko on tuntemuksia kehossa eivätkä ne ole vaarallisia. Kun pelon huomaa, niin parasta mitä voi tehdä on huomioida se kehossa, hyväksyä ja tuntea. Siitä ei kannata pahastua tai tuntea epäonnistumista!


2. Onneksi olkoon

On helppoa sivuuttaa tunteita ja syrjäyttää ne jollakin toisella energialatingilla esimerkiksi tekemällä töitä, syömällä, liikkumalla, millä milloinkin… on siis jo tosi hienoa, kun havaitsee pelon tunteen! Havaitsemisen jälkeen sille voi antaa luvan tuntua kehossa ja sen kanssa voi asettua olemaan hetkeksi joko siinä hetkessä tai sitten myöhemmin. Voi kuunnella niitä tuntemuksia kehossa mitä pelko tuo. Sen voi aistia kehon tuntemuksina, väreinä, muotoina tai energiana.


3. Pelko saa olla kyydissä

Jo tämä pelosta tiedostuminen ja sen tunteminen tuntemuksina auttaa siinä, että ei ohjaudu automaatiolla pelon ohjaamana tekemään ratkaisuja tai pakenemaan johonkin tekemiseen, joka ei ehkä ole tarkoituksenmukaista. Näin voi tietoisemmin johtaa omaa tekemistä ja valita niitä asioita, jotka vievät kohti toiveita. Eikä energia myöskään jumitu kehoon.


4. Sokerina pohjalla

Tunne tuo aina mahdollisuuden nähdä omia uskomuksia. Pelko saattaa kertoa uskomuksesta, jonka mukaan on vaarallista olla esillä tai sanoa mielipide. Uskomus saattaa olla, että oma työpanos ei ole arvokas tai ettei itse ole riittävä, …. Tunne on tässä tapauksessa siis kuin hälytys, että nyt on aktiivisena uskomus, joka ei tunnu hyvältä. Itse asiassa tiedämme ettei uskomus ole totta, se tuntuu huonolta, se ei ole linjassa todellisen itsemme kanssa.


Tiedostamattomat uskomukset, jotka herättävät pelon tunteen saavat piiloutumaan, tukkimaan omaa voimaa ja näin ne romuttavat toiveiden mukaan etenemistä. Ja siksi niiden tunnistus on niin tärkeää. Ja kun pelko ilmaantuu, se on siis hyvä kutsua peremmälle. Sen kanssa voi tiedostua siitä, millainen uskomus sen lähetti ja huomata, ettei uskomus ehkä olekaan enää sinulle totuus, se on vanhentunut ajatusmalli, jota ei enää tarvitse.


5. Meridiaani bonus-vinkki


Kiinalaisessa lääketieteessä pelko liittyy vesielementtiin ja munuaisten sekä virtsarakon meridiaaniin. Vesi -elementti -liikkeitä tekemällä voi tukea energia virtaa näissä meridiaaneissa ja vapauttaa energia tukoksia. Tukahdetut tunteetkin ovat energiaa ja niitä voi vapauttaa myös liikkeen, hengityksen ja intention avulla. Samalla qigong -liikkeet maadoittavat ja luovat sisäisen turvan kokemuksen, jolloin on helpompi myös antaa tilaa tunne-energioiden vapautua.


Näillä viidellä vinkillä voit kenties ensi kerran toivottaa pelon uteliaisuudella peremmälle. Näin toimiessa voi huomata kenties myös enemmän rauhan tunnetta.


Tunteiden ja uskomustusten vapauttamisen voi myös saada tukea, sekä mielen, kehollisuuden ja energian tasolla. Olen mielelläni avuksi. Voit jättää viestin coachingatelier.info@gmail.com.


Terveisin,

Minna-Maria

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page