top of page

Matkalla energioissa

Matkustaessa tuntee käsiintuntuvasti energioiden erot. Suomeen saapuessani energia tuntuu usein hetkeksi seisahtuvan, koska kehoni on tottunut Italian energiaan. Muutamassa päivässä keho ja mieli sitten mukautuvat. Parhaimmillaan Suomen energia on yin-energiaa kuin rauhallista järvimaisemaa ja intuitiivisen tiedon kuuntelua. Sitä monesti tulee Italiassa ikävä. Kun ikävä alkaa kaihertaa, alan haaveilla päivistä vuoristossa. Vuoristossakaan ei ole sanottua, että rauha aina lòytyy, vuoristoteiltä kylään tultaessa saatetaan pyòriä ympäriinsä etsimässä parkkipaikkaa ja siellä jossakin keskellä ei mitään, Apenniinejä, on kuitenkin ravintola, jossa tarjoilijat juoksevat tilauksia ja musiikki soi. Viimeksi rauhallinen hetki sentään lòytyi sitten illan ja aamun tunteina ja sain yin -hetkeni puiden ja vuoristojärven kanssa yksin... Parhaimmillaan italian energia on yhdistelmä maan ja tulen energiaa, missä tuntuu keveys ja ilo. Pòrràtään pikku autolla liikenteessä kahvilassa expressokoneen pauke ja kuppien kolina käy korviin, puhutaan äänekkäästi... Jotain mitä voi tulla ikävä taas, kun on hetken ollut poissa. Ihmisistä välittyvä energia on luonnollista, jos ajattelee tuliperäistä maata, tulivuoria ja auringon paistetta.


Joka paikalla on oma energiansa ja joka ihmisellä on oma energiansa. Niin on vuoden ajalla ja vuorokauden ajallakin. Se mikä on super-ihanaa ja hienoa, on se, että omaa energiaa voi tasapainoittaa itse riippumatta paikasta tai muista ihmisistä. Aina ei tarvitse välittämättä lähteä etsimään ulkopuolelta haluamaansa energiaa -vaikka sekin välillä hyvää tekee. Mutta omia energioita voi säätää. Voi lisätä kevyttä tuli energiaa tai rauhoittavaa vesi-elementti- energiaa, mitä milloinkin tarvitsee.

Perinteisssä kiinalaisessa lääketieteessä puhutaan viidestä elementistä, jotka ovat vesi, puu, tuli, maa ja metalli. Elementit kuvaavat millaista energian laatu on. Meillä jokaisella on taipumus joihinkin elementteihin, mutta kaikilla meillä on olemassa kaikki energialaadut, niin kuin luonnossakin. Energioiden tasapaino on se, mikä luo hyvinvointia niin kehon kuin mielen tasolla.


Rakastan energiatyòskentelyssä juuri sitä, että voi ymmärtää, kuinka jotkut ominaisuudet eivät olekaan niin pysyvästi persoonassa, vaan ne ovat kohtia, jossa energia on joutunut vähän ahtaalle. Kun sitä huomioi, voi elämä alkaa laajentua myòs uusille alueilla. Voi lòytää itsestään kuin uusia puolia ja kokea enemmän tasapainoa.

Itsessäni on voimakkaana vesi-elementti. Vahvin elementti on myòs usein se, mikä saa erityisesti tasapainottaa. Kenties Italian maaperä ja ihmiset ovat juuri tästä syystä välillä hyvää lääkettä. :) Mutta kuten sanottu, energian tasapainotusta voi tehdä ihan missä vaan. Yksi helppo tapa siihen on Qigong -liikkeet. Niiden kautta voi itse aktivoida energiaa ja lisäksi se on vielä aika yksinkertaista. Ainoa vaatimus on, että liikkeet pit tehdä, pelkkä tieto, että voisin tasapainottaa nyt, jos tekisin ei riitä... Liikkeiden aktiivisella kuvittelulla kylläkin saa aikaan energian liikettä, mikä on hyvä muistaa, jos on estynyt vamman tai sairauden takia liikkumasta.


Mille energioille kaipaat vahvistusta? Mikä on sinun vahvin elementtisi? Mille elementille toivoisit qigongia?


Pysytään kuulolla! Onnellista uutta vuotta!


Lämpimin terveisin,

Minna-MariaMukaan yhteiseen energian tasapainotukseen, qigongiin pääsee Sinun Ateljeessa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan joukkoon! Ja jos Italian energiat kutsuvat, niin nähdään retriitillä Savignossa!

Apenniineillä yin-energiaa etsimässä ;)0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page